Bivrost Film&tv as

Sånn er Jeg og Sånn er det

Sesong 2 av serien sendes i hele NRKs Julemorgen

Pressemelding - 12.12.12                                                                                                                 

"Sånn er Jeg og Sånn er Det" Dokumentarserie for barn.                                              

Sesong 2 av den populære serien, med 10 nye episoder, har premiere i årets Julemorgen på NRK Super, hver dag fra 22.12.12 til 01.01.13 kl. 09:00 og 17:15 (minus Julaften).


Hvordan er det egentlig å være litt annerledes enn andre barn?                                    

I denne norske dokumentarserien får vi vite nettopp det.

Kan man lære å gå litt selv om man er lam i beina? "Klart man kan", sier Henrik som sitter i rullestol. I denne serien blir vi kjent med ti barn som lærer, kjemper og ofte klarer det nesten umulige. Med varme, humor og pågangsmot forteller barn med leddgikt, blødersykdom, asperger, dysleksi og andre store hverdagsutfordringer åpenhjertig om sine liv. Hovedpersonene er i alderen 7-10 år. De tar oss med på opplevelser av både små seiere, nye gleder og de store begivenhetene som blir et minne for resten av livet. Samtidig får vi også informasjon om de respektive diagnosene på barnas premisser.

Sesong en av serien fra 2010 ble nominert både til den nordiske (Nordisk Barnemediefestival 2011)  og den største internasjonale TV prisen (Prix Jeunesse 2012)  som beste dokumentarserie for barn.

"Sånn er jeg og Sånn er Det" - Sesong 2                                                                   

Norsk dokumentarserie for barn i 10 deler. (2012)                                                                          

Finansiert av NRK, Barne- Ungdoms- og Familiedirektoratet                                    

Produsert av Bivrost Film & tv as. www.bivrostfilm.no                                                       Regi: Ilze Burkovska Jacobsen & Marianne Müller                                                    

Produsent & fotograf: Trond Jacobsen                                                                           

Kontakt info:                                                                                                                      

Trond Jacobsen - trond@bivrostfilm.no

Tilgjengelige pressebilder fra serien:

1 - Henrik, 9 år - Ryggmargsbrokk- Dur: 12:45
Henrik liker å ri, bowle og kjøre ATW, men for å gå bruker han skinner. Fordi han er født med rygmargsbrokk. Henrik trener seg opp for å kunne gå hele 300 skritt på en tur.
2 - Lars, 9 år - Spalte i leppe, kjeve, gane - Dur: 12:23
Lars må lære å svømme, fordi da vil han få lov til å sitte i tuben bak båten til sommeren. Men først vil han holde foredrag for hele klassen og fortelle hva det er å ha spalte i leppa, kjeven og ganen.
3 - Emilie, 7 år - Leddgikt - Dur: 12:45
Emilie vil danse selv om hun har leddgikt. Hun drømmer om å få være med i et ordentlig danseshow. Leddgikt gjør at Emilie av og til får veldig vondt i kroppen. Men legene vil prøve noen nye medisiner, og kanskje de kan hjelpe henne?
4 - Lavrans, 9 år - Asperger - Dur: 12:45
Lavrans har asperger, det betyr at hjernen hans fungerer litt annerledes. Han må vite om ting på forhånd for å ikke bli stresset og irritert.
Målet til Lavrans er å overvinne angsten for høye lyder, og komme opp i tårnet for å se på kirkeklokkene i Jondal der han bor.
5 - Benjamin, 9 år - Blødersykdom - Dur: 12:34
Benjamin har en blødersykdom og må være forsiktig så han ikke slår seg kraftig. Fotball kan være litt farlig. Men Benjamin vil sparke med gutta likevel.
6 - Rikke, 9 år - AMC - Dur: 12:45
«Når andre har det godt, har jeg det godt», sier Rikke. Hun har AMC, en muskelsykdom som gjør at Rikke har stive ledd og mangler muskler i bena. Når Rikke er med gode venninner, tenker hun ikke på at hun ikke kan gå så fort, da hjelper de hverandre.
7 - Hennie, 10 år - Stamming - Dur: 12:32
Hennie stammer, derfor synes hun det er skummelt å holde foredrag for klassen. Men hun vil tørre å gjøre det likevel.
8 - Noah, 7 år - Epilepsi - Dur: 12:45
Noah har epilepsi, det er som lyn ogh torden inni hodet. En voksen må alltid passe på han. Men Noah vil klare seg litt selv også, for snart blir han 7 år og skal gå skirenn alene.
9 - Are, 10 år - Dysleksi - Dur: 12:45
Are kan han ikke lese og skrive, selv om han er 9 år og går i fjerde klasse. Det er fordi han har dysleksi. Men Are gir seg ikke. Han skal lære det, for da kan han bli bonde når han blir stor.
10 - Olivia, 9 år - Cøliaki - Dur: 12:30
Olivia tåler ikke å spise mel. Men det går greit, for mamma baker kjempegod kake uten vanlig mel. Olivia vil bli fotballspiller, og snart skal hun på cup til Kristiansand.
Sånn er Jeg og Sånn er Det - sesong 2
Hver dag fra 22.12. til 01.01.
Kl. 09:00 og 17:15http://nrksuper.no/super/blog/tag/julemorgen-2012/